Spēle medniekiem visā pasaulē - kaukāzietis fazāns

Mīļākie mednieki un medību fazānu medību īpašnieki joprojām ir viens no populārākajiem putniem pasaulē. Vai vēlaties uzzināt vairāk par šo putnu sugu? Pēc tam visi to satura nianses, informācija par izcelsmi un reproducēšanu ir sīkāk rakstā.

Veidlapas iezīmes

Šāda veida fazāns ir Āzijas putnu suga, kas ir ieviesta ekosistēmās visā pasaulē. To var atrast Turcijā, Ciscaucasia, Afganistānā un pat Ķīnā. Sugas, kas ir tieši saistītas ar putnu galveno nosaukumu (nomināls), dzīvo Kaukāzā.

Sakarā ar skaisto izskatu un garšīgo gaļu, fazānu pastāvīgi medī. Tas nevar ietekmēt personu skaitu pasaulē. Tāpēc Ziemeļkaukāza fazāns jau ir iekļauts to putnu sarakstā, kuriem ir nepieciešama īpaša uzmanība.

Vidējais garšaugu ķermeņa garums ir līdz 85 cm, skaists svars svārstās no 1,7 kg līdz 2 kg. Tajā pašā laikā tēviņi atšķiras no sievietēm lielākā ķermeņa daļā. Viņus apdzīvo spilgti dinamiski koki mežā vai krūmu biezokņi. Viņa mīļākā vieta ir netālu no rezervuāra, tāpēc fazāns bieži izvēlas sevī noslēptu stūri upju un ezeru biezokņos.

Ja šādu putnu var pārsteigt, tas neprasīs kāpt pēc iespējas augstāk. Putni labprātāk slēpjas krūmos. Jāatzīmē, ka kopīgais fazāns ir Gruzijas valsts putns.

Izcelsme

Nosaukums sakņojas no pilsētas, ko sauc par Phasis (šodienas Poti). Saskaņā ar leģendu, fazāni Argonauti uzņēma Grieķiju pat pirms Trojas aplenkuma. Ir pierādījumi, ka eiropieši medījuši šo putnu vairāk nekā 4000 gadus. Sākotnēji putnu izplatīšana sākās ar Kaspijas jūru un Rietumāziju.

Izskats

Šīs šķirnes kopīgais pārstāvis ir ievērojams, jo tajā nav spalvu tieši acīs. Visiem fazānu indivīdiem ir garš asti, kas sastāv no 18 spalvām, kas sašaurinās. Tas ir ķīļveida. Īsi spārni ar noapaļotiem galiem aug lidojuma spalvas. Tēviņi skaisti skaistus stimulus uz kājām un atstarojošu metāla plūmju.

Vēl viena estētiskā atšķirība starp šīs šķirnes dažādu dzimumu putniem ir spilgtākas vīriešu spalvas. Turklāt ir vērts atzīmēt to krāsas mainīgumu. Ziemeļu pasugas var lepoties ar zeltaini zaļu krāsu. Mātītēm ir vājš izskats un brūnas spalvas. Dažu sugu, piemēram, "kopīgā fazāna", pārstāvjus izceļ ar pelēku smilšu spalvu un tumšām līnijām.

Jauda

Galvenais šī putna ēdiens sastāv no sēklām, mazām ogām, dzinumiem, sēklām, kukaiņiem, tārpiem un mīkstmiešiem. Tiem, kas dzīvo Kaukāzā, īpaši patīk ēst smiltsērkšķus un melnā auga.

Audzēšana

Šo putnu kopējais pārstāvis sievietēm var rīkoties atšķirīgi. Tas viss ir atkarīgs no apstākļiem, kādos viņš dzīvo. Ja fazāns ir savvaļas un aug bez cilvēka iejaukšanās, tas būs monogāms. Bet tie putni, kas auguši nebrīvē, ir pakļauti pārošanai ar daudzām sievietēm vienlaicīgi (poligāmija).

Fazāns rada ligzdu tieši uz zemes. Pilnā olu dēšanai būs līdz 20 brūniem augļiem. Mātīte sāk dēj olas pavasara sākumā. Izšķilšanās, kas uzticēta sievietei, ilgst līdz vienam mēnesim.

Загрузка...

Skatiet videoklipu: "Spēle sākas" - kino no 30. marta! (Decembris 2019).

Загрузка...

Загрузка...

Populārākas Kategorijas