Mežs - visizplatītākais pīļu veids

Meža pīle ir visizplatītākā un visplašāk pazīstamā pīļu suga. Jūs varat satikt viņu gandrīz visās ūdensobjektos visā pasaulē. Mežs ir arī iecienīts mednieku medījums, un tas ir arī mājas pīļu senči. Vēlaties uzzināt vairāk par viņu? Pēc tam rakstā tiek aplūkots izskats, šķirnes apraksts, kā arī tās raksturīgās īpašības.

Apraksts un izskats

Mežsargam ir diezgan liels ķermenis, liela galva un īss asti. Ķermeņa garums ir aptuveni 600 mm. Spārnu spārns var sasniegt 1 metru. Šo pīļu svars svārstās no 750 līdz 1500 g, tiem ir labi attīstīts seksuālais dimorfisms plūmju krāsā, kas ir īpaši pamanāma ziemā un pavasarī.

Vīriešu galam ir tumši zaļa krāsa. Uz kakla ir neliela balta apkakle. Muguras daļa ir brūngani pelēka ar nelielām tumšām svītrām. Nadhvostiya melnā drake un krūtīs - šokolādes brūnā krāsā. Viņa vēders ir pelēks ar netieši izteiktu šķērsvirzienu. Fotoattēlā vīrietis var redzēt sīkāk.

Spārnu virsma ir krāsota brūngani pelēkā krāsā. Arī uz spārniem ir zils violets spogulis. Spārna apakšdaļa ir pārklāta ar baltām spalvām. Gandrīz visas astes spalvas ir taisnas un ir gaiši pelēkas. Bet ir dažas astes spalvas, kas ir pagrieztas uz augšu. Tie ir krāsoti tumšās krāsās.

Vīriešu kājas ir oranžas ar sarkanu nokrāsu un tumšākām membrānām. Moltā laikā tas kļūst ļoti līdzīgs pīlei un zaudē gandrīz visu spilgtu spilgtumu. Sieviešu izskats nav daudz atšķirīgs no vairuma upju pīļu izskatu. Augšējā ķermeņa biezumā dominē spilgti sarkanā, brūnā un melnā toņa kombinācijas, kā redzams fotoattēlā. Ķermeņa apakšdaļa ir krāsota sarkanīgi brūnā krāsā ar tumšiem tumšiem plankumiem.

Tajā pašā krāsā ir zirgaste un putna augšdaļa. Visbiežāk pīļu krūtis ir krāsotas salmu gaišās krāsās. Viņa, tāpat kā vīrietis, spārnā ir spogulis. Viņas kājas nav tik spilgtas, kā vīrietis un viņa fons ir diezgan gaiši. Interesanti, ka visi jaunieši izskatās tikai kā sievietes.

Izplatīšana un biotopi

Mežsvari vairumā gadījumu ir migrējoši putni. Šai sugai ir aptuveni 7 pasugas, bet daži zinātnieki atšķir tikai divus. Visos kontinentos ir meža ķekars, un Eiropā tas izplatās līdz pat Arktikas jostai. Šīs pīles pavada ziemu dienvidos. Viņi var pat sasniegt Ziemeļāfriku. Mežs dzīvo gandrīz visās ūdensobjektos. Ziemā to var atrast krastā.

Sugas bioloģiskās īpašības

Pāra veidošanās vaislai notiek rudens-ziemas periodā. Pīle ligzdo galvenokārt uz zemes, taču tā var izvēlēties šo un mākslīgās dobes vai dabiski veidotos dobumus kokos. Mātītes sāk munēt jau martā. Parasti vienā sajūgā ir no 9 līdz 13 olām ar zilganu apvalku.

Laistīšanas laikā vīrietis uzrauga olu drošību un aizsargā ligzdu.. Bet inkubācijas sākumā viņš atstāj. Tas ir saistīts ar vīriešu spilgto krāsu pārošanās sezonā. No plēsīgā plēsoņa to var pamanīt, un, ja tas paliek, tas var radīt problēmas ne tikai sev, bet arī visiem pēcnācējiem. Inkubācijas periods ilgst aptuveni 28 dienas. Kad cāļi dzimuši, cāļi ļoti ātri pamet ligzdu.

Bet ilgu laiku tie ir neaizsargāti, jo spēja lidot tie parādās tikai trīs mēnešu vecumā. Tā kā viņi jau ir ieguvuši šo spēju, viņi jūtas droši, jo, tāpat kā citas upes pīles, pelmeņi var pamest no vietas mazākā briesmās. Pirms tam pīļu māte, ja viņas pēcnācēji ir apdraudēti, var izlikties ievainoti, tādējādi novirzot plēsoņu uz sevi. Vienu gadu laikā viens pāris var izaudzēt tikai vienu pēcnācēju.

Interesanti ir arī tas, ka pelnīti ir visēdāji. Viņi meklē pārtiku seklā ūdenī. Lai to izdarītu, tās iegremdē galvas ūdenī vai iegremdē visu ūdens priekšējo daļu, tādējādi ieņemot vertikālu pozīciju. Mežs nevar pilnībā nirt, jo tās ķermeņa struktūras īpatnības, ūdens nekavējoties uzspiež to.

Загрузка...

Загрузка...

Populārākas Kategorijas