Pintail Duck - kāroto trofeju mednieks

Pintaila pīle, fotogrāfijas un videoklipi, par kuriem jūs redzēsiet šajā rakstā - bez pārspīlējumiem, viens no skaistākajiem un visizplatītākajiem pīlēm pasaulē. Viņa dzīvo Amerikas ūdeņos, Eiropā un Āzijā. Mūsu valstī to bieži var atrast gan tundrā, gan taigā, lai gan mēģina izvairīties no meža un aizaugušām vietām. Pēc ekspertu domām, šīs pīles medības ir ļoti grūti. Kāpēc, uzziniet ar mums.

Šī pīle ieguva neparastu skaļu nosaukumu sakarā ar to, ka astei ir vairākas garas spalvas, kas atgādina awl. Izmērā šis putns ir nedaudz mazāks nekā meža mētelis, ļoti elegants un veikls. Pintails paceļas no ūdens bez parastiem putnu gājieniem, ātri paātrina ātrumu un lido ļoti ātri. Tāpēc šīs pīles medības tiek uzskatītas par vienu no grūtākajām.

Ārējās īpašības

Kā apgalvo daudzi ornitologi un dedzīgi mednieki, pintail ir patiesi viena no pievilcīgākajām pīlēm. Viņai ir skaists ķermeņa uzbūve un skaista krāsa. Pavasarī un vasarā vīriešiem ir ļoti kontrastējoša spalvas. Brūnās un pelēkos toņos dominē spalvas, bet sajaukšana ar baltiem un melniem impregnējumiem rada ļoti skaistu izskatu. Sievietēm plūmju krāsas izteiksmē līdzinās vairumam citu savvaļas pīļu, kā redzams fotogrāfijā.

Tievs, graciozs ķermenis ir papildināts ar garu kaklu, šauru garu asti, kā arī smailiem spārniem. Pieaugušo vīriešu vidējais svars svārstās no 600 līdz 1300 gramiem (atkarībā no dzīvesvietas un sezonas), sievietes sasniedz 400-1000 gramus. Uz spārniem virsmas spogulis ir purpura krāsā ar neparastu bronzas krāsu. Tā ir šī funkcija, kas piesaista daudzus pīles skaistuma cienītājus.

Audzēšana

Gan šīs pīles, gan tēviņi sasniedz dzimumbriedumu viena gada vecumā, tāpēc tie parasti ir līdz pirmā gada beigām. Pirmkārt, ziemas apstākļos ap decembri ganāmpulki sajaucas un vīrieši sāk pārošanos. Dažādās situācijās drake cenšas piesaistīt jums vēlamās sievietes uzmanību. Tas var izstarot spārnu raksturīgu svilpi vai skaņu.

Parasti ziemas laikā veidojas pāri, tāpēc putni nonāk ligzdošanas vietās ar partneriem. Atsevišķi vīrieši paši lido paši un turpina meklēt sievietes jau tieši dzimtenē. Pintails ir viena no pirmajām pīlēm, kas atgriežas pēc ziemas guļas. Tie redzami upju un ezeru krastos, kad ūdens virsma joprojām ir pilnībā pārklāta ar ledu.

Atšķirībā no citiem pīļu veidiem, arcil sievietes dod priekšroku ligzdas izveidei no vietas, kur pagāja viņas bērnība. Viņi bieži novirzās un meklē jaunas teritorijas. Putni būvē ligzdu uz zemes, dažreiz līdz 1,5 km attālumā no rezervuāra. Vēlaties aizaugt niedres vai zāli. Pakaiši ir ļoti niecīgi, pīle savāc tikai nelielu zāli un nosaka ligzdu ap ligzdas perimetru.

Viens sajūgs sastāv no 7-10 olām. Ja kaut kas notiek ar olām, piemēram, plēsējs tos ēd, tad sievietes atkal atsāk. Pīle, kas inkubēja olas apmēram 25 dienas, vīrieši atstāj šo laiku. Hatching cāļi nobriest ātri un pēc pāris stundām dodieties mammai uz dīķi. Pēc 40 dienām viņi jau zina, kā lidot.

Izplatīšanās un dzīves veids

Pļavas pīle lido ļoti labi un peld, bet viņai nepatīk nirt, tāpēc viņa dod priekšroku lielāko daļu laika pavadīt virs ūdens. Putns izplatās ļoti lielās platībās, sasniedzot pat Arktikas kontinentu krastu. Tā apmetas Eiropā, Āzijā, Amerikā, bet visbiežāk Eirāzijas rietumu daļā. Mūsu valsts teritorijā virsmu var redzēt gandrīz visur.

Kas attiecas uz ziemošanu, tikai Lielbritānijas un rietumu Amerikas Savienoto Valstu putnu populācijas rada stabilu dzīvesveidu. Citās jomās pīļu migrācija. Eirāzijā ir trīs ziemošanas un virsmu migrācijas zonas. Pirmais ir Eiropas rietumu daļa, otrais ir Melnās jūras krasts, Vidusjūra un Rietumāfrika, trešais ir Tuvie Austrumi, Austrumāfrika un Persijas līcis.

Eiropā pīļu ziemas Beļģijā, Dānijā, Spānijā, Itālijā, ziemeļrietumu Francijā un Apvienotajā Karalistē. Tāpat kā citās pasaules valstīs, piemēram, Indijā ziemas periodā Pintail populācija ir vislielākā.

Migrācija un dziedināšana

Arī spilventiņu tēviņi, tāpat kā daudzas citas pīles, arī mazās migrācijas laikā. Jūnija sākumā pirms drebēšanas perioda pīļu pīles atstāj savas ligzdošanas vietas un lido prom uz vairākām aizsargājamām teritorijām. Piemēram, viņi izvēlas lielus niedru ezerus, lielas upes deltas vai zemākas upes. Atsevišķas sievietes dažreiz var lidot uz šīm vietām, kā arī tām, kas ir zaudējušas sajūgu. Mūsu valstī pļavas tiek veidotas Volga, Ob un Ural upju deltās.

Jauda

Pateicoties garajai, maigajai kakla daļai, pīles pintail var iegūt pārtiku pietiekamā dziļumā, bet reti niršanas un tikai nedaudz iegremdē galvu ūdenī.

Kopumā pārtika ir sajaukta un lielā mērā ir atkarīga no putnu dzīvesvietas. Tā, piemēram, ziemeļu zonās pīles ēd vairāk dzīvnieku barības, bet dienvidos - dārzeņu. No dārzeņu lopbarības putns dod priekšroku graudiem, kā arī dažādu ūdenstilpju augu daļām, tostarp tādām kā pīles, grīšļi un ezeru niedres.

Pavasarī un vasarā diētā parādās dažādi mīkstmieši, nelieli vēžveidīgie, kukaiņu kāpuri, odi un vaboles. Nelielā skaitā un galvenokārt ziemeļu platuma grādos pīle ēd mazas zivis, pīles, garneles un dēles.

Загрузка...

Загрузка...

Populārākas Kategorijas